You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Beautiful Vietnam

Niet iedereen wordt dol enthousiast bij het horen van Vietnam als vakantiebestemming, maar wij inmiddels wel! In dit blog vertellen wij je waarom we verliefd op dit mooie land zijn geworden en de redenen waarom iedereen hier een keer geweest zou moeten zijn.

Het Vietnamese eten

Vietnamese loempia's moet je natuurlijk geprobeerd hebben. Rijstpapier gevuld met verse ingrediënten als kip, garnalen, noedels, verse kruiden en knapperige groenten. Een zoet of pikant sausje on the side en smullen! Het nationale gerecht van Vietnam is Pho; een kruidige bouillon met noedels, kip of rundvlees en groenten. Ook de Vietnamese vissaus is erg populair, hiermee maken ze de gerechten nog smaakvoller en lekkerder. Alleen het eten kan al een goed argument zijn om Vietnam te bezoeken.

Hartelijke Vietnamezen

De vriendelijkheid straalt van de Vietnamezen af.

Ontspannen in Hoi An

Even tot rust komen in het rustgevende en sfeervolle plaatsje Hoi An.

Vietnamezen en fietsen

Vroeg in de ochtend vertrekt een local op de fiets naar het werk.

Hartelijke en gastvrije Vietnamezen

In andere landen laat de gastvrijheid van de lokale bevolking nog wel eens te wensen over. In Vietnam lijkt het een specialiteit waar de rest van de wereld een voorbeeld aan kan nemen. Je voelt je soms zelfs bezwaard, zo dienend als de mensen zijn. Met een ongelofelijk zacht en lief karakter willen ze je tot dienst zijn en hopen ze oprecht dat je Vietnam in je hart sluit en in de toekomst weer komt bezoeken. De lokale kinderen zijn erg nieuwsgierig en leergierig en stellen je vragen totdat je erbij bijna letterlijk bij neervalt. Zo hadden wij in Ho Chi Minh in een zeer korte tijd een serieus grote kring aan kleine Vietnamese kinderen om ons heen verzameld. Een vragenvuur, enthousiaste gesprekken en veel lachende gezichten zorgde ervoor dat dit voor ons een super gave herinnering werd!

Vietnam oorlog

Een lesje geschiedenis zit bij de reis inbegrepen. De Vietnamoorlog heeft hier heel wat teweeg gebracht. Erg toeristisch is het tunnelstelsel dat is gemaakt om de Vietkong te slim af te zijn, maar zeker wel de moeite waard om een beeld te krijgen hoe het er hier aan toe is gegaan. Het War Remnants Museum in Ho Chi Minch (Saigon) is bijzonder indrukwekkend om te zien. Afschuwelijk wat zich daar heeft afgespeeld en nog steeds naslepende gevolgen heeft. Eenmaal buiten gekomen raast het "gewone" leventje door en besluiten wij aan te sluiten bij een workshop Vietnamees koken, super leuk en lekker!

De rijstvelden van Sapa

De vele rijstvelden in de bergachtige regio van Sapa leveren mooie plaatjes op.

Het magische Halong Bay

Eenmaal in Vietnam, kan je Halong Bay niet aan je voorbij laten gaan.

Sapa trekking tochten

De trekking tochten door het bergachtige Sapa met de mooiste vergezichten.

Rijstvelden, groene heuvels en eindeloze stranden

De natuur van Vietnam is enorm gevarieerd. Vanuit ons vertrekpunt Hanoi, begon onze reis met een nachttrein richting de bergen en rijstvelden van de Mekong Delta (Sapa). De trein reis is alleen al een leuke ervaring. Eenmaal op de bestemming aangekomen besef je al snel dat dit één van de mooiere bestemmingen van Vietnam is! Een verblijf in een homestay en de trekking langs de vele rijstvelden met omringende bergen maakt je bezoek hier compleet.

Het magische Halong Bay

Eenmaal terug in Hanoi, is onze volgende bestemming Halong Bay. De enorme grote, uit het water rijzende rotsen lijken stuk voor stuk uit een schilderij gegrepen te zijn. Het is niet voor niets één van de zeven wereldwonderen volgens de UNESCO Werelderfgoedlijst. Halong Bay, dat vrij vertaald “Baai van de dalende draak” betekent, bestaat uit duizenden kalksteen eilanden in verschillende vormen en maten. Een bezoek aan Halong Bay mag je zeker niet overslaan als je in Vietnam bent!

In het sfeervolle lampionnen stadje Hoi An besluiten we een aantal lampionnen mee te nemen die we inmiddels in onze eigen slaapkamer hebben opgehangen. Mocht hier veel interesse voor bestaan, dan kunnen we deze mooie en sfeervolle lampionnen in de toekomst ook in onze webshop aanbieden.

Phu Quoc Island

Phu Quoc is een plek waar je in een strandhutje kunt verblijven en heerlijke ontspanning kunt vinden.

Hanoi straatbeeld

Vanuit het hotel zien we ieder moment grote aantallen scooters langskomen en dat hier is geen uitzondering.

Zonsondergang Halong Bay

We kunnen er geen genoeg van krijgen, Halong Bay is toch wel één van onze favorieten in Vietnam.

Mooie handgemaakte producten

In Hanoi bezoeken we een souvenir winkeltje waar we op vriendelijke wijze worden geholpen. We besluiten hier handgemaakte paspoort hoesjes te kopen. Zo blij als een klein kind in een snoepwinkel. De dag erna gaan we terug en kopen we van elk soort een aantal stuks voor in onze webshop, omdat we zeker weten dat veel meer mensen deze hoesjes heeeeeeel graag zouden willen hebben. Niet alleen als bescherming, maar het maakt je paspoort ook nog eens veel mooier. We zijn de enige in Nederland die deze unieke paspoort hoesjes mogen verkopen en daar zijn we eigenlijk best een beetje trots op!

Bucketlist

Eenmaal terug in Nederland zijn we van mening dat Vietnam ons hart heeft veroverd. We kunnen natuurlijk niemand dwingen, maar van een bezoek aan Vietnam krijg je zeker geen spijt. Wij zullen dit prachtige land met super vriendelijke mensen in ieder geval nog een keer bezoeken. Zet Vietnam maar op je verlanglijstje, want dit is pas echt bucketlist material!

Laat je reactie hieronder achter