You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

FAQ

Heeft u een vraag over onze producten of de levering van uw bestelling? Vind hier het antwoord op uw vraag, of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Normaal gesproken versturen wij je bestelling binnen 2 werkdagen na ontvangst betaling. Doorgaans heb jij je bestelling dan met 3 werkdagen (NL) of 4 werkdagen (BE) in huis.

Waar kan ik mijn bestelling afhalen?

Je kunt je bestelling afhalen aan de handelsweg 13b in Putten, waar ons magazijn gevestigd is. We horen graag wel even via info@living-beyond.com op welke dag en hoe laat je wilt komen, zodat we een lekker bakje koffie voor je klaar kunnen zetten.

Kan ik mijn bestelling morgen al laten bezorgen?

In de meeste gevallen kan dit wel geregeld worden, alleen willen we je vragen even een e-mail te sturen naar info@living-beyond.com en wij komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Waarom heb ik mijn bestelling niet op tijd ontvangen?

Normaal gesproken leveren wij je bestelling altijd binnen 3-4 werkdagen. Helaas zijn wij ook afhankelijk van vervoersbedrijven en kan het gebeuren dat er door welke hoedanigheid dan ook vertragingen optreden. Dit zijn de uitzonderingen en wij gaan er vanuit dat dit zo min mogelijk voorkomt, alleen kunnen wij dit niet garanderen.

Wat moet ik doen als mijn product beschadigd binnenkomt?

Als je product beschadigd binnenkomt, stuur dan binnen 24 uur na ontvangst een e-mail naar info@living-beyond.com met een duidelijke foto en omschrijving. Wij zullen hier dan zo snel mogelijk op reageren en natuurlijk gaan we op zoek naar een zo goed mogelijke oplossing.

Kan mijn product retourneren?

Binnen 10 dagen heb je bij ons de mogelijkheid je product op eigen kosten te retourneren naar onderstaand adres, mits niet gebruikt en onbeschadigd natuurlijk. Gebruikte en beschadigde producten kunnen wij helaas niet terugnemen. Wij zijn een kleine organisatie en helaas geen Bol.com of Zalando, dus de kosten voor retouren kunnen wij helaas niet voor onze rekening nemen.
Living & Beyond
Afdeling retouren
Handelsweg 13b
3881 LS Putten

Hoeveel verzendkosten moet ik betalen?

Binnen Nederland werken wij met 3 tarieven:
Brievenbus € 4,-
Pakket € 8,-
Koerier € 45,- (m.u.v. de Waddeneilanden)

Ook voor België hebben we 3 tarieven:
Brievenbus/pakket € 9,90
Groot pakket € 25,-
Koerier € 75,-

Geven jullie garantie op het werken van hout?

Als u houten meubels bij ons aanschaft, willen wij u erop wijzen het hout kan gaan werken. In de winter zal het, wanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, enigszins krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid weer toeneemt. De meeste ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 50 en 65%. Wij geven geen garantie op het eventuele werken/kromtrekken van het hout.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Betalen bij Living & Beyond is altijd gratis. Je betaalt snel, simpel en veilig online via je eigen bank.
Wij accepteren verschillende betaalmogelijkheden:

-iDEAL
-PayPal
-Creditcard
-Belfius Direct Next
-KBC/CBC
-Sofort Banking
-ING Homepay
-Bancontact

Wij accepteren helaas geen andere betaalmethoden zoals VVV bonnen, op afbetaling of middels acceptgiro.